NEUROFEEDBACK TERAPIJE

Neurofeedback-Session

Proces poteka, kot je prikazano na sliki. Najprej je s pomočjo elektroencefalografa (EEG) pridobljena  surova električna kortikalna aktivnost, ki je v realnem času procesirana in analizirana s pomočjo računalnika. Na podlagi protokola treninga se izbere in izlušči enega ali več parametrov, katere se želi modulirati. Samo ti so nato podani nazaj uporabniku v obliki senzorne povratne informacije na zaslonu.  Poleg numerične informacije uporabnik prejme  tudi prijeten senzorni dražljaj, ki predstavlja nagrado in udeleženca motivira, da ponovno preide v želeno mentalno stanje, ki mu prinese nagrado. Senzorna povratna informacija uporabniku omogoča, da se preko nje aktivno uči kontrole električne možganske aktivnosti.

Kaj je neurofeedback?

 

Neurofeedback je metoda , ki uporabnikom preko naprave za merjenje možganske aktivnosti stalno podaja informacijo o njegovi možganski aktivnosti. S pomočjo povratne informacije se uporabnik na nek način uči, kar s časom vodi v spremembe njegove možganske aktivnosti. Te so povezane s pozitivnimi spremembami na fizičnem, čustvenem in kognitivnem področju.

 

Prednosti metode

 

  • Postopek, s katerim se posamezniki naučijo spreminjati svoje možgansko valovanje
  • Inovativna metoda, ki se v svetu uspešno uporablja že 30 let
  • Znanstveno dokazana učinkovitost ( obstaja preko 1200 študij)
  • Metoda je popolnoma varna, brez negativnih stranskih učinkov
  • Napredek po zaključku treningov je v večini primerov trajen
  • Objektivna preverljivost rezultatov

Desetletja raziskovanja človeških možganskih valov, načina kako delujejo možgani in kako se lahko poveča njihova funkcionalnost nam je sedaj prineslo zelo učinkovito metodo za krepitev možganske moči 

 

.

braincore

Neurofeedback terapija poteka v treh korakih

 

 

 

Qeeg meritve

 

Prvi korak pri našem delu je diagnosticiranje oz. meritve možganskega delovanja (qeeg brain map), ki nam pokaže odstopanja v možganskem delovanju.

Izdelava protokola treningov

 

Če je na vaših qeeg meritvah opaženo odstopanje od normalnega možganskega delovanja pripravimo individualen protokol neurofeedback treningov.

 

Neurofeedback treningi

 

Izvajanje protokola za izboljšanje možganskega delovanja v praksi z neurofeedback treningi. Treningi potekajo 2x tedensko po 45 minut.

Table data is empty.